Combat Defense - The Iga Warrior

The Iga Warrior
Martial-Arts Trainingen
Ga naar de inhoud

Combat Defense

COMBAT DEFENSE
(Krav Maga/Zelfverdediging/Ninpo Goshinjutsu)
(Voor 11 jaar en ouder)

Deze wordt gegeven in: Oegstgeest/Leiden, Den Haag, Haarlem, Alphen a/d Rijn, Rotterdam en Zoetermeer.

Het trainen in dit systeem zal leiden tot de mogelijkheid van een volledig, onbevreesd, vrij en zuiver leven te leiden. Het is een compleet en degelijk systeem  van persoonlijke voorbereidingen voor het tegemoet treden van allerlei conflicten en situaties dat ons kan verrassen in ons dagelijks leven.
Deze technieken, strategieën, theorieën en filosofieën zijn gebaseerd op oude en moderne goed geteste systemen van vecht- en zelfverdedigings disciplines.

Dit systeem is ter ontwikkeling van lichaam, geest en zelfvertrouwen.

Het wordt door vele mensen (ook experts, zoals personen die in beroepen zitten zoals de beveiliging, persoons beveiliging, politie, leger enz.) gezien als een van de meest uitgebreide en effectiefste vecht- en zelfverdedigingssysteem die er in de wereld bestaat.

Het is opgebouwd uit moderne toepassingen van oeroude slagveld krijgskunsten en moderne combat systemen. Het is een reality-based zelfverdedigingssusteem.

Het is gebaseerd op simpele en intuïtieve bewegingen en zal je leven redden in een zelfverdedigingssituatie. Je gaat leren om (meerdere) tegenstanders te overwinnen ook al zijn ze gewapend met messen, pistolen, wapenstokken enz. Het maakt ook niet uit of je groot of klein, dik of dun, sterk of zwak, een man of vrouw bent. Je gaat leren om je goed tegenover iedereen te kunnen verdedigen en te overwinnen. Je zult merken dat je direct resultaat gaat zien.

In dit systeem wordt gebruik gemaakt van de beste en meest effectieve technieken. Technieken die te vergelijken zijn met technieken uit Het:

1)  (Commando) Krav Maga
2)  Ninpo
3)  Ninjutsu
4)  Samurai Bujutsu
5)  Karate
6)  Aiki-jiujitsu
7)  Jiujitsu
8)  Judo
9)  Wing Chun
10) Hwa Rang Do
11) Kajukenbo
en nog veel en veel meer.

Dit systeem is het resultaat van jarenlange training, studie, analyseren en experimenteren naar de beste manier om je te kunnen verdedigen tegen hedendaagse aanvallen met en zonder wapens.

Je leert in dit systeem meer dan alleen fysieke zelfverdedigingstechnieken. Als je op straat in een zelfverdedigingssituatie terecht komt dan is het belangrijk om te weten dat zo’n situatie vaak in 2 onderdelen is op te delen. Deze 2 onderdelen zijn:
1. De verbale zelfverdedigingssituatie  (praten)
2. De fysieke zelfverdedigingssituatie

Als je dit weet dan is het belangrijk om een zelfverdedigingsstrategie te hebben die er voor gaat zorgen dat je je staande kan houden. Deze strategieën gaan er voor zorgen dat een verbaal conflict niet uitloopt naar een fysiek conflict en mocht dit wel gebeuren, dan zorgen deze strategieën ervoor dat je de omstandigheden naar je hand kan zetten zodat de kans dat je wint maximaal is, want alleen je fysieke technieken weten is niet genoeg. Je leert zo te handelen in vervelende situaties en je leert ook om om te gaan met de agressie van de aanvaller. Op deze manier leer je op een gezonde manier met je stress en angsten om te gaan.

De leerlingen leren met behulp van vele verschillende soorten oefeningen om de technieken en zelfverdedigingsstrategieën in op straat gerichte zelfverdediningssituaties toe te passen, zodat de leerling er zeker van is dat hij/zij zich op straat, als hij/zij wordt aangevallen, goed kan verdedigen.

We zijn bij ons gewend om elkaar als vrienden te beschouwen en altijd beheerst en met respect met elkaar om te gaan en te trainen en elkaar daarmee tevens behulpzaam te zijn.

Beheersing en ontwikkeling van lichaam en geest wordt je in de Dojo (trainingszaal) geleerd en heeft de Combat Defense beoefenaar altijd onoverwinnelijk gemaakt.

Wil je hier meer over  weten klikt dan hier op.

Kijk voor onze andere cursussen in de menu-balk
Terug naar de inhoud